Mind games og mental preparation

Mind games og mental preparation

I jakten på å forbedre din discgolf-prestasjon er det lett å undervurdere betydningen av det mentale spillet eller «mental preparation». Her er noen strategier for å styrke din mentale tilnærming til frisbeegolf:

 

  1. Før hvert kast, ta deg tid til å visualisere den ideelle flybanen for disken din og planlegg run-upet ditt.
  1. Bruk dype pusteteknikker for å holde deg rolig og fokusert, og blokker ute «hvitstøy» som ikke forstyrer i avgjørende øyeblikk spesielt om en jekla hund bjeffer midt i kastet.
  1. Utvikle en kastrutine som du følger hver gang du er klar til å kaste. Dette hjelper deg med å skape konsistens og trygghet i ditt spill. Dette gjelder også putting ;)
  1. Unngå å la deg distrahere av tidligere dårlige kast eller bekymringer om fremtidige utfordringer. Hold fokuset på det gjeldende kastet.
  1. Aksepter at feil vil skje, og lær å gi slipp på dem raskt. Bruk dem som læringsmuligheter og ikke la dem påvirke ditt neste kast negativt. En disk vil rulle, spesielt på Olga Mari.
  1. Hold deg til din plan. Utvikle en spilleplan før runden begynner, og hold deg til den så nøyaktig som mulig. Unngå impulsive beslutninger og stol på din forhåndsbestemte strategi.

 

 

Ved å implementere disse mentale strategiene, kan du oppnå større kontinuitet, med kontinuitet kommer selvtillit, med selvtillit kommer suksess på banen. Husk at det mentale spillet er like viktig som det fysiske, og begge må utvikles for å oppnå ditt fulle potensiale!

Tilbake til bloggen