bouncebackbirdie_gym_discgolf

Discgolf, sport eller mer?

«Discgolf, er det en sport?»

En utendørsaktivitet som gir en unik kombinasjon av fysisk trening og mental utfordring. Mens mange ser på discgolf som et morsomt fritidsspill, har det også vist seg å være en utmerket måte å forbedre den fysiske helsen på og ikke minst komme seg ut.

En av de mest åpenbare fordelene ved discgolf er at det gir en solid kardiovaskulær trening. Gåing gjennom banen, spesielt på de større banene, gir en naturlig form for aerober trening. Dette kan bidra til å forbedre hjerte- og lungekapasiteten over tid. I motsetning til å løpe på en tredemølle eller sykle på en stasjonær sykkel. Discgolf, denne kardiotreningen i en naturskjønn utendørs setting, som kan øke motivasjonen og glede av å trene eller om det hjelper så kan du øve på teksten til «Phantom of the opera» mens du synger av full hals ved Olga Mari.

Kasteteknikkene i discgolf krever også muskelbruk, spesielt kjerne, rumpe og rygg. Dette kan bidra til å styrke kjernemuskulaturen og forbedre styrke. Regelmessig diskkasting kan også bidra til å forbedre koordinasjon og balanse. En annen helsefordel ved discgolf er at det er en sport som kan tilpasses forskjellige ferdighetsnivåer og aldersgrupper. Det er ikke nødvendig å være i toppform for å begynne å spille. Dette gjør at folk i alle aldre kan delta og nyte fordelene av denne fysiske aktiviteten.

 

bouncebackbirdie_gymflex

Discgolf gir også et aspekt av mental trening. Å planlegge og utføre kastene dine krever konsentrasjon, fokus og taktiske vurderinger.  Det sosiale aspektet av discgolf skal heller ikke undervurderes. Å spille med venner eller i lokale ligaer gir en mulighet til å bygge fellesskap, dele opplevelser. Denne kombinasjonen av sosial interaksjon og fysisk aktivitet kan bidra til å redusere stressnivåer og forbedre den generelle mentale helsen. Dette kan ihvertfall jeg skrive under på.

Så neste gang du vurderer en ny treningsform, kan det være verdt å vurdere discgolf. Det er ikke bare en morsom utendørsaktivitet, men også en effektiv måte å forbedre din fysiske helse på, samtidig som du nyter alt naturen har å tilby i snø, regn eller sol.
Tilbake til bloggen