Bloggserien, de forskjellige kastene: Forehand!

Bloggserien, de forskjellige kastene: Forehand!

Heisann!

Vil bare kjapt introdusere meg mitt navn er Ruben Haugsvær og er daglig leder i Bouncebackbirdie AS. Jeg begynte å spille frisbee-golf i juni 2021 og absolutt elsker sporten.

Jeg kaster mest Discraft, MVP, og Finish Line Discs men er absolutt åpen for å prøve andre disker og merker. Er veldig godt kjent med flight ratings og disker generelt og de forskjellige kastene.

 

bouncebackbirdie_kasting.jpg

Alle de forskjellige måtene å kaste har  noe til felles, det er kunst når utført riktig. Denne blogg-post serien er her for gi    deg en litt bedre forståelse for de forskjellige kastene som kan gi deg en større takknemlighet når du eller dine   cardmates utfører et kunststykke. Fra backhand hyzer flipp til turn, til forhand  flex og ikke minst alle de forskjellige utility kastene, thumber eller granat.

Her i den første blogg posten skal vi ta   for oss Forehand og dens forskjellige kast.

Første og fremst vil jeg bare nevne de forskjellige kastene.

Flex, Flatt, Hyzer, Hyzer flipp.

 

 

 

Forehand Flex:

For å utføre kastet flex bruker man en overstabil disk foreksempel, Zone OS, Raptor, Fireball, Deflector.

Man bruker diskens overstabilitet til å lage en S-shape i luften som oftest gjennom skogen hvor en gjerne er pinchet på venstre side av fairway for høyrehendte og selvfølgelig motsatt for venstrehendte. Man slipper disken på anhyzer vinkelen og lar disken overstabiliteten jobbe seg gjennom kastet og avslutte til høyre.

Forehand Flatt:

Kanskje et av de mindre brukte kastene for proffene enkel og greit for de, de kaster flex for å komme seg rundt trer eller hyzer for spesifikk distanse kast. Flate kast er mer brukt av nyere spillere slik som meg. Så lenge man har nok kraft vil disken kunne turne og avslutte om hullets landskap tillater det.

Hyzer:

Hyzer kastet kan utføre flere flyge mønster slikt som et kraftig hyzer for distanse eller hyzer flipp for navigere skogen eller hyzer flipp til turn som vil avslutte i motsatt retning av normalt.

Hyzer:

Hyzer kastet er det kastet som kalles stock eller straight hyzer hvor man kaster disken mer opp enn fremover selvsagt styrt av kraften og eventuelt vind. Brukes med vett, vinden kan stikke av med disken. Man bør helst holde seg på den stabile siden fordi en veldig understabil disk kan flippe, noe man ikke ønsker.

Hyzer flipp:

Hyzer flipp er et veldig kjekt kast å kunne kaste i skogen da den åpner opp skogen lettere. Man bruker en understabil disk som har mye turn i seg, og kaster den på en hyzer vinkel pga. turnen i disken vil den reise seg opp fra hyzer til flatt alt etter som vinkel, kraft og turn.  Dette gjør at disken ikke beveger seg mye fra side til side.

Hyzer flipp til turn:

Dette er lite populært kast men et kunst stykke å se på. Kastet utføres med en understabil disk, disken slippes på hyzer og diskens turn tar over å glir fra den ene siden til den andre enten om man er høyre hendt eller venstre. Det er et kast som brukes mest i skogen men det er ikke ofte, det er derimot en styrke å kunne når man trenger det slikt som et f. eks thumber eller granat.

Tilbake til bloggen