Bloggserien, de forskjellige kastene: Backhand

Bloggserien, de forskjellige kastene: Backhand

Backhand kastet

De forskjellige kastene Hyzer, hyzer flipp flatt, anhyzer/flex

Backhand kastet ulikt forehand kastet roterer man vekk fra kurven og skaper rotasjon og kraft med riktig timing.

backhand_bouncebackbirdie

 

Hyzer:

Hyzer er det enkleste kastet i sporten alle kan gjøre det, proffen bruker det som distanse kontroll. Nybegynnere kaster det som maks distanse, kastet gjennomføres hvor man i exstension/reachback holder disken lavt og avslutter høyt

Hyzer flipp til turn:

Hyzer flipp gjennomføres med en understabil disk som har mye turn i seg, under-stabiliteten gjør at disken vil fly til høyre og man kan kontrollere dette med hyzer vinkelen disken slippes på, disken vil jobbe seg opp til flatt og «stupe» til bakken. Dette betyr også at man kan få en disk til å gå beint gjennom skogen for eksempel.

Flatt:

Det flate kastet er ganske spennende bruker man feil disk får man feil resultat, overstabil disk vil gå beint og svinge venstre raskt kontra anhyzer hvor disken må jobbe seg til flatt før den fader.

Under-stabil disk vil ikke ha nok stabilitet til rette seg opp og bare stupe til bakken.

Anhyzer/Flex:

Anhyzer og flex kastet utføres med to ulike disker som gir to forskjellige kast men man slipper disken på anhyzer vinkelen på begge, flex kastet er nok mer utbredt også blant proffene hvor mange utnytter kraften og teknikken til å få disken til å gå beinere lengre før disken alltid avslutter til venstre for høyrehendte.

Tilbake til bloggen